Over ons

Wij (Karin Pilkes en Akkeleen Rooks) vormen samen De Kinder- en JeugdPsycholoog in Heerenveen.

Na bij verschillende instanties gewerkt te hebben, zijn wij in 2009 met veel plezier onze eigen praktijk gestart.

Wij (Karin Pilkes en Akkeleen Rooks) vormen samen De Kinder- en JeugdPsycholoog in Heerenveen.

Na bij verschillende instanties gewerkt te hebben, zijn wij in 2009 met veel plezier onze eigen praktijk gestart.

KARIN PILKES-DE RAAD

Ik werk vanaf 1998 in de jeugdhulpverlening en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik heb ruime ervaring op kunnen doen bij Jeugdzorg (Diagnostiek Team), GGZ Jeugd (nu: Kinnik) en bij het Kinder- en Jeugdtherapeuticum.  Bij De Kinder- en JeugdPsycholoog heb ik de vrijheid de behandeling zo in te richten dat er werkelijk een behandeling op maat kan worden gemaakt, passend bij jou of je kind. Het is bijzonder waardevol om te zien hoe cliënten steeds meer in hun eigen kracht komen te staan en prachtige manieren vinden om zichzelf te overwinnen.

Ik ben geregistreerd als GZ-psycholoog met specialisatie Kind en Jeugd* (BIG 19066586425), Registerpsycholoog NIP/ Kinder & Jeugd** , Registerpsycholoog NIP. AGB-code 94008909.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van het NIP en bij Vereniging EMDR Nederland.

AKKELEEN ROOKS

Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog en heb sinds 2004 mijn registratie als GZ-Psycholoog. Ik werk vanaf 1996 in de jeugdhulpverlening (Jeugdhulp Friesland), in de licht verstandelijk gehandicaptenzorg (Stichting Trajectum) en in de kinder- en jeugdpsychiatrie (GGZ Jeugd).

In de twintig jaar dat ik werkzaam ben is mijn interesse in dit vak alleen nog maar verder gegroeid en blijf ik met veel plezier en enthousiasme mijn vak uitoefenen. Het is voor mij iedere keer weer een uitdaging om samen te ontdekken wat helpend voor jou zou kunnen zijn waardoor jij de regie weer kan pakken over je eigen leven en voldoende vertrouwen ervaart om zelf weer verder te kunnen.

Ik ben geregistreerd als Orthopedagoog, GZ-psycholoog* (BIG 69063158225) en Registerpsycholoog NIP/ Kinder & Jeugd** . AGB-code 94008608. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van het NIP, de LVVP en bij Vereniging EMDR Nederland.

Sinds januari 2024 ben ik geregistreerd Buitenpsycholoog. Dit betekent dat de behandelingen ook buiten in de natuur kunnen plaatsvinden. Meer informatie over wandeltherapie vind je op de site van de Buitenpsychologen (www.debuitenpsychologen.nl). 

                                                                                                

* Een Gezondheidszorgpsycholoog behandelt psychische klachten. Een GZ-psycholoog is een beschermde titel,
door de overheid ingesteld. Iemand mag alleen deze titel voeren,  als hij geregistreerd is via de Wet BIG
(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Voor meer informatie: www.bigregister.nl  of telefoon (0900) 8998225.

** Registerpsycholoog NIP/ Kinder & Jeugd: Werken met kinderen en jeugdigen vereist vakbekwaamheid, zorgvuldigheid en specifieke deskundigheid. Om dit zichtbaar te maken is een beroepsregistratie – met daarbij de verplichting het vak bij te houden (via herregistratie) – van belang. https://www.psynip.nl/wp-content/uploads/2016/07/folderNIP_jeugd_web.pdf